Μεγάλη πτώση σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών μία μέρα μετά το ράλι στη Wall Street, όπου ο Dow Jones έκανε άλμα 600 μονάδων.

Συγκεκριμένα, τα futeres του Dow Jones χάνουν 325 μονάδες, του S&P 35 μονάδες και του Nasdaq 90.
ADVERTISING

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τα ισχυρά κέρδη στη συνεδρίαση της Τετάρτης, και οι τρεις δείκτες έχουν υποχωρήσει άνω του 10% από την αρχή του μήνα έως σήμερα.

Αναλυτές σχολιάζουν πως η μεταβλητότητα θα παραμείνει στην αγορά μετοχών, η οποία επίσης τείνει να έχει χαμηλότερους όγκους συναλλαγών, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

Εκφράζονται επίσης ανησυχίες ότι η κίνηση των δεικτών χθες ήταν υπερβολική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των ζητημάτων που απασχολούν τους επενδυτές είναι το συνεχιζόμενο κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, ενώ παρά την πληροφορία για εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας τον Ιανουάριο στο Πεκίνο, ο όποιος ενθουσιασμός για τις εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο είναι πολύ πιθανό να συγκρατηθεί από την πληροφορία του Reuters ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την έκδοση εκτελεστικού διατάγματος που θα απαγορεύει στις αμερικανικές επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό που κατασκευάζουν οι κινεζικές Huawei και ZTE.

Στα μάκρο της ημέρας, o αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας κοντά σε χαμηλά πολλών δεκαετιών.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 1.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 216.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 217.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης