Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, με τον κλάδο της τεχνολογίας να παραμένει στο επίκεντρο των πιέσεων μετά το ράλι των προηγούμενων εβδομάδων που οδήγησε τον τεχνολογικό Nasdaq σε διαδοχικά ρεκόρ.

Ο τεχνολογικός δείκτης έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα με συνολικές απώλειες 3,3%, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί ένα ξέφρενο ράλι, με τον δείκτη να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, κάτι που πυροδότησε ανησυχίες ότι τα συνεχή κέρδη εν μέσω μάλιστα της κρίσης του κορονοϊού είχαν οδηγήσει σε μη βιώσιμα επίπεδα τις αποτιμήσεις των εταιρειών.

Το ράλι δεν μπορούν να στηρίξουν εξάλλου και τα οικονομικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, τα οποία μπορεί να δείχνουν ότι η οικονομία παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης, ωστόσο η οικονομική δραστηριότητα παρουσιάζει σημάδια αποδυνάμωσης καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι πολιτείες δεν έχουν καταφέρει να ελέγξουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Δείκτες- Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 577,27 μονάδες (2,05%) στις 27.544,69 μονάδες. Ο S&P 500 διολισθαίνει 84,84 μονάδες (-2,50%) στις 3.341,17 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακυλά 387,29 μονάδες (-3,34%) στις 10.941,86 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones μόνο δύο κινούνται με θετικό πρόσημο και 28 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walt Disney με άνοδο 1,41% στα 133,63 δολ. και ακολουθεί η McDonald’s στα 213,17 δολ. με κέρδη 0,62%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Boeing (-5,41%), η Apple (-4,57%) και η Chevron (-4,00%).

Το άσχημα κλίμα σήμερα διαμορφώνουν και οι τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Κίνας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.

«Θα κάνουμε την Αμερική την υπερδύναμη του μεταποιητικού κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο και θα τερματίσουμε την εξάρτηση μας στην Κίνα μια για πάντα, είτε αποσυνδέοντας [τις οικονομίες] ή επιβάλλοντας τεράστιους δασμούς όπως κάνω ήδη», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης