Με μεγάλες απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης καθώς οι επενδυτές παραμένουν και σήμερα εγκλωβισμένοι στο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και για τις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας καθώς η Federal Reserve φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει και το επόμενο έτος τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων.

Με τις σημερινές απώλειες και οι τρεις δείκτες διέγραψαν τα κέρδη τους για το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι απογοητευτικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της Target και της Lowe’s επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα σήμερα στη Wall Street. Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη για την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα κλείσουν νωρίτερα.

Ο κλάδος της τεχνολογίας παραμένει και σήμερα στο επίκεντρο των πιέσεων, με το κλίμα να επιβαρύνουν περαιτέρω οι αναφορές ότι Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν βρει στοιχεία αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς από κορεάτικες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Πεκίνο φέρεται να εμπλέκει τις Samsung Electronics, SK Hynix και Micron Technology.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η έρευνα των κινεζικών αρχών ενδεχομένως να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις της Κίνας με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανόμενων των ΗΠΑ.

Δείκτες – στατιστικά

Ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 390,99 μονάδες (-1,56%) στις 24.625,50 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί 33,08 μονάδες (-1,23%) στις 2.658,50 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 97,66 μονάδες (-1,38%) στις 6.929,31 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones μόνο δύο κινούνται με θετικό πρόσημο, η Johnson & Johnson στα 148,19 δολ. με άνοδο 0,45 δολ. ή σε ποσοστό 0,30% και η Verizon με κέρδη 0,20% στα 60,72 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Boeing (-3,92%), η Apple (-3,04%) και η DowDuPont (-2,96%).

Στο μεταξύ, ο τίτλος της Target Corp. σημειώνει βουτιά 7,6% διολισθαίνοντας σε χαμηλό έξι μηνών μετά την ανακοίνωση από την αλυσίδα λιανικής κερδών και πωλήσεων που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μεγάλες απώλειες 3,1% σημειώνει και ο τίτλος της Lowe’s καθώς η αλυσίδα προϊόντων συντήρησης και βελτίωσης για το σπίτι έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις συγκρίσιμες πωλήσεις.

Στα μάκρο της ημέρας οι ενάρξεις κατοικιών διαμορφώθηκαν σε 1,228 εκατ. σε εποχιακά προσαρμοσμένα βάση τον Οκτώβριο, ενώ οι άδειες ανήλθαν σε 1,263 εκατ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης