Με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωπαϊκές αγορές μετά και τις ανακοινώσεις τις Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας η οποία διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 355,06 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 1,03% στις 11.307,12 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,6% στις 5.032 μονάδες και ο FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,58% στις 7.003,56 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,78% και ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 κατά 1,24%.

Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητες διατήρησε τις δύο βασικές της προβλέψεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, επαναλαμβάνοντας ότι περιμένει τα βασικά της επιτόκια να παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι του 2019 και οι καθαρές αγορές του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης να λήξουν στο τέλος Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αισιοδοξία του ότι η κόντρα Ρώμης – Βρυξελλών θα επιλυθεί και οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία εξέφρασε μεταξύ άλλων σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί συμφωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, ενώ επανέλαβε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις ότι «οι δημοσιονομικοί κανόνες θα πρέπει να τηρούνται, αλλά μπορεί να υπάρχει χώρος για διάλογο».

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναγνώρισε παράλληλα ότι τους τελευταίους μήνες η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη έχει χάσει ένα μέρος της ορμής της και αυτό έχει αποτυπωθεί στους δείκτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες.

“Ωστόσο, αυτοί οι δείκτες παραμένουν πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους και αυτό επιβεβαιώνει την ευρεία επέκταση της οικονομίας και σταδιακή επέκταση των πληθωριστικών πιέσεων”, ανέφερε.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, πτώση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Daimler AG για το τρίτο τρίμηνο, με τα έσοδα πάντως να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,69 δισ. ευρώ από 2,15 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 40,2 δισ. ευρώ από 40,7 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet τοποθετούσαν τα έσοδα της εταιρείας στα 39,08 δισ.

Αυξήθηκαν σημαντικά τα κέρδη γ΄ τριμήνου της UBS Group σε ετήσια βάση, με τη στήριξη των ισχυρών επιδόσεων της επενδυτικής τράπεζας, ανακοίνωσε ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου αυξήθηκαν σχεδόν 32% σε ετήσια βάση, στα 1,25 δισ. ελβετικά φράγκα (1,25 δισ. δολάρια), ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 7,28 δισ. φράγκα σε σχέση με τα 7,15 δισ. φράγκα πριν από ένα χρόνο.

Η WPP PLc περιέκοψε τις εκτιμήσεις για τη χρήση και επιβεβαίωσε ότι επιδιώκει να πουλήσει μέρος της συμμετοχής της στην εταιρεία ερευνών Kantar Group, καθώς ανακοίνωσε τα κέρδη γ΄ τριμήνου που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών.

Ο μεγαλύτερος διαφημιστικός όμιλος παγκοσμίως ανακοίνωσε πως αναμένει οι συγκρίσιμες πωλήσεις να μειωθούν μεταξύ 0,5%-1%.

Η Orange ανακοίνωσε ότι τα κέρδη και τα έσοδα γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν λόγω των ισχυρών επιδόσεων σε βασικές αγορές όπως στη Γαλλία και στην Ισπανία. Τα έσοδα γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 0,6% σε σχέση με το περασμένο έτος και διαμορφώθηκαν στα 10,3 δισ. ευρώ, τόνισε η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν 3% στο τρίμηνο, στα 3,69 δισ. ευρώ, αντίστοιχα με τις τάσεις στα προηγούμενα τρίμηνα.

Η Norwegian Air Shuttle ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν 17% στο γ΄ τρίμηνο, και υποστήριξε τις εκτιμήσεις για την παραγωγή στη χρήση.

Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου διαμορφώθηκαν στις 1,3 δισ. νορβηγικές κορόνες (156 εκατ. δολάρια), σε σχέση με τα 1,11 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 13,39 δισ. κορόνες από τις 10,07 δισ. κορόνες.

Η γερμανική Metro AG ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις δ΄ τριμήνου μειώθηκαν ελαφρώς αλλά η εταιρεία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για τη χρήση. Η γερμανική εταιρεία τροφίμων ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 9 δισ. ευρώ έναντι των 9,2 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι πωλήσεις σε τοπικό νόμισμα αυξήθηκαν 0,6% σε συγκρίσιμη βάση.
Οι πωλήσεις των δραστηριοτήτων χονδρικής μειώθηκαν κατά 1,7% στα 7,3 δισ. ευρώ και οι πωλήσεις των δραστηριοτήτων Real υποχώρησαν 1,7%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης