Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 βρέθηκε σε χαμηλό επτά εβδομάδων, καθώς υποχώρησε κατά 0,97%, με τους περισσότερους από τους επιμέρους δείκτες σε αρνητικό έδαφος. Ο κλάδος της τεχνολογίας υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες (-3,6%), δεχόμενος πιέσεις και από τις ΗΠΑ, όπου ο Nasdaq υποχωρεί μπρος στο βάρος των απωλειών των Apple, Facebook, Amazon, Netflix και Alphabet που ξεπερνούν το 3%.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX έχασε 0,98%, ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,21% και ο γαλλικός CAC σημείωσε πτώση 1,12%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX έχασε 1,24%, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε απώλειες 1% και ο ελβετικός SMI έχασε 0,43%.

Στη Βρετανία, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης της T. May με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Β. Ιρλανδίας για μια άτυπη συνεργασία αποκλειστικά σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Το αποτέλεσμα των εκλογών φέρεται να ωθεί τη May να μετριάσει τη σκληρή στάση που είχε υιοθετήσει όσον αφορά τo Brexit.

Στα της Γαλλίας, στον α’ γύρο βουλευτικών εκλογών, το κόμμα του Γάλλου προέδρου Em. Macron σημείωσε σημαντική νίκη, καθώς το Republique en Marche και το συμμαχικό του κόμμα MODEM κατέλαβαν χθες Κυριακή με διαφορά την πρώτη θέση, ενώ μεγάλη ήττα υπέστησαν η Marine Le Pen, ο Melanchon, αλλά και οι Σοσιαλιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, πιθανή θεωρεί ο οίκος Standards & Poor’s την αναβάθμιση του outlook για την ανάπτυξη της Γαλλίας και την ευρωζώνη τώρα που ο πρόεδρος Emmanuel Macron φαίνεται ότι θα αποκτήσει μια ευρεία πλειοψηφία για να προωθήσει τις φιλο-επιχειρηματικές του μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης