Απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στις εξελίξεις σχετικά με το διεθνές εμπόριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,22%, στις 386,80 μονάδες, με τον Eurostoxx 50 να “χάνει” 0,54%, στις 3.482.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,92%, στις 12.227 μονάδες, με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει επίσης πτώση κατά 0,62%, στις 7.489 μονάδες και τον γαλλικό CAC να καταγράφει απώλειες 0,38%, στις 5.550.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχώρησε κατά 0,63%, στις 9.225 μονάδες, ενώ θετική “παραφωνία” αποτέλεσε ο ιταλικός FTSE MIB, που ενισχύθηκε κατά 0,09%, στις 22.099 μονάδες.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου κατέγραψαν απώλειες 1,4%, ηγούμενες των απωλειών, ενώ ο κλάδος της υγείας ηγήθηκε των κερδών, με άνοδο 0,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ανησυχίες για το εμπόριο επέστρεψαν στο προσκήνιο, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως ΗΠΑ και Κίνα απέχουν ακόμη πολύ από το να διευθετήσουν τις εμπορικές διαφορές τους.

Στα εταιρικά αποτελέσματα, η μετοχή της γερμανικής SAP σημείωσε πτώση 5,6%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που, όσον αφορά τα έσοδα και το προσαρμοσμένο λειτουργικό κέρδος, βρέθηκαν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών, τραβώντας μαζί της σε ισχυρά αρνητικό έδαφος όλο τον τεχνολογικό κλάδο.

Η Novartis, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα αποτελέσματά της,  αλλά και το βελτιωμένο guidance για το σύνολο του έτους, είδε τη μετοχή της να σημειώνει άνοδο 3%.

Τα προ φόρων κέρδη της Danske Bank βρέθηκαν στο τρίμηνο να υπολείπονται των εκτιμήσεων των αναλυτών, χτυπημένα από τα χαμηλά επιτόκια και τα υψηλά κόστη λόγω του σκανδάλου ξεπλύματος χρήματος στο εσθονικό της παρακλάδι. Η μετοχή της σημείωσε μικρή άνοδο στο τέλος της συνεδρίασης.

Η μετοχή της σουηδικής μηχανολογικής εταιρείας Indutrade βυθίστηκε κατά 11%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ στην άλλη “άκρη” του ταμπλό η επίσης σουηδική Epiroc ενισχύθηκε κατά περίπου 6%.

Η μετοχή της βρετανικής εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών μόδας Asos υπέστη καθίζηση κατά 20,5%, μετά την τρίτη προειδοποίησή της όσον αφορά τα κέρδη της μέσα στο τελευταίο οκτάμηνο.

Όσον αφορά την εμπορική αντιπαράθεση, η Wall Street Journal ανέφερε την Τετάρτη ότι οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας βρίσκονται σε αδιέξοδο, κυρίως λόγω των αμερικανικών κυρώσεων κατά του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Huawei.

Στο επίπεδο των μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο αυξήθηκαν αναπάντεχα κατά 1% σε σχέση με τον Μάιο, ξεπερνώντας κατά πολύ την εκτίμηση των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης