Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες υποχωρούν και η προγραμματισμένη υπογραφή της “πρώτης φάσης” της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας τροφοδοτεί την αισιοδοξία για το εμπόριο.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο πρόκειται να ανακοινώσουν την Τετάρτη τα σχέδιά τους για τις εξαμηνιαίες συνομιλίες που θα ακολουθήσουν με στόχο την επίλυση των εμπορικών τους διαφορών και την προώθηση μεταρρυθμίσεων και στις δύο χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 55,73 μονάδες (0,19%) στις 28.879,06 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 30,66 μονάδες (0,33%) στις 9.207,97 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 7,75 μονάδες (0,24%) στις 3.272,58 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 20 κινούνται με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η American Express στα 128,49 δολ. με άνοδο 1,21 δολ. ή 0,94% και ακολουθούν η Goldman Sachs με κέρδη 0,81% στα 244,27 δολ. και η Visa με άνοδο 0,78% στα 195,23 δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα ήταν η UnitedHealth Group (-1,43%), η International Business Machines (-0,63%) και η Walt Disney (-0,34%).

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στα εταιρικά αποτελέσματα που θα ξεκινήσουν να ανακοινώνονται την τρέχουσα εβδομάδας, με τις JP Morgan Chase και Wells Fargo να κάνουν την αρχή, δημοσιεύοντας τα οικονομικά μεγέθη τετραμήνου αύριο Τρίτη.

Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του S&P Global Market αναμένουν ότι ο τραπεζικός κλάδος του S&P 500 θα εμφανίζει αύξηση 10,5% στα κέρδη τέταρτου τριμήνου, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 11 επιμέρους κλάδων του δείκτη. Τη μεγαλύτερη αύξηση, της τάξης του 11,8%, αναμένεται να εμφανίσει ο κλάδος των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, ενώ αντίθετα πέντε κλάδοι εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν μείωση κερδοφορίας.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, στο προσκήνιο βρίσκεται σήμερα ο τίτλος της Tesla με άλμα 4,2% μετά την αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της εταιρείας από την Oppenheimer κατά σχεδόν 60%, στα 612 δολάρια ανά μετοχή από 385 δολάρια προηγουμένως.

Στο επίκεντρο βρίσκονται επίσης οι μετοχές των προμηθευτών του αεροδιαστημικού κλάδου Woodward Inc. και Hexcel Corp., καθώς οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι σχεδιάζουν να συγχωνευτούν, όπως και ο τίτλος της εταιρείας αθλητικών ειδών Lululemon Athletica, η οποία νωρίς τη Δευτέρα αναβάθμισε το guidance για τα κέρδη και τα έσοδα τέταρτου τριμήνου, επικαλούμενη τη θετική συνεισφορά της εορταστικής περιόδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης