Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης στο αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφώσει το τελευταίο αδιέξοδο στις ΗΠΑ στις συνομιλίες για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και ενώ σε πολλές χώρες της Ευρώπης επιστρέφουν οι περιορισμοί εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθούν τις απώλειες σε ΗΠΑ και Ασία στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα είναι πολύ δύσκολη, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί παραμένουν πολύ μακριά σε συγκεκριμένα θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνουν και οι ανησυχίες για την πορεία της πανδημίας, με τα νέα κρούσματα να εμφανίζουν και πάλι ραγδαία άνοδο σε πολλές περιοχές της Ευρώπης.

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία την Τετάρτη, καθώς οι νοσηλείες ξεπέρασαν και το επίπεδο των 9.100 για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει πτώση 1,45% στις 365,23 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός DAX χάνει 1,7% στις 12.806,06 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 1,4% στις 4.874,14 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 1,6% στις 5.840,24 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί 1,4%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 1,15%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης