Με μόλις μία συνεδρίαση (και αυτή μειωμένου ωραρίου) να απομένει οι περισσότεροι δείκτες της ηπείρου ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν το 2018 με πτώση σε διψήφιο ποσοστό. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει απώλειες της τάξης του 15% από τις αρχές του έτους.
Είναι η χειρότερη επίδοση από το 2008.
 
Στη σημερινή συνεδρίαση πάντως τα ταμπλό δείχνουν πράσινο ανά την ήπειρο. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,5%, ενώ άνοδο της τάξης του 1,6% παρουσιάζει ο DAX στη Φραγκφούρτη, που χθες δέχθηκε τις ισχυρότες πιέσεις όλων. Ακολουθούν με κέρδη 1,4% τόσο ο CAC 40 στο Παρίσι όσο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 είναι και αυτός στο +1,4%.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος πετρελαίου, χάρη στην ανάκαμψη των τιμών του αργού κατά περισσότερο από 2% σήμερα.
Σε τροχιά ανάκαμψης και οι τράπεζες που με απώλειες της τάξης του 25% είναι οι μεγάλοι ηττημένοι του 2018 στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάκαμψη είχαμε νωρίτερα και στις αγορές της Κίνας, που επίσης δεν απέφυγαν την αιμορραγία φέτος. Στη Σαγκάη ο Σύνθετος Δείκτης σημείωσε άνοδο 0,44%, αλλά είναι εκείνος με τηνχειρότερη επίδοση για το 2018.
Παρόμοια άνοδο και για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.
Στο κόκκινο έμεινε ο Nikkei, που αποχαιρετά τη χρονιά με απώλειες για πρώτη φορά από το 2011.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης