Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street, καθώς, παρά την ανακοίνωση σειράς ισχυρών οικονομικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, επιμένουν οι ανησυχίες σχετικά με την προστατευτική στάση του Αμερικανού προέδρου σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο εμπόριο.

Αυτοί οι φόβοι ήταν που συνέβαλαν καθοριστικά στο να τερματίσουν χθες οι δείκτες σε αρνητικό έδαφος, με τον Dow Jones μάλιστα να χάνει 250 μονάδες, μετά και τις νέες πληροφορίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση του επιδιώκει να επιβάλει δασμούς συνολικής αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες άνοιξαν με μικρά κέρδη, στη συνέχεια, άρχισαν να υποχωρούν και να σημειώνουν διακυμάνσεις, προσπαθώντας να κρατηθούν σε θετικό έδαφος.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 24.815,81 μονάδες, ο S&P εξακολουθεί να κινείται μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου, ενώ ο Nasdaq έχει γυρίσει στο κόκκινο, υποχωρώντας 0,09% στις 7.489,45 μονάδες.

Oι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο άλλες χώρες να απαντήσουν με αντίμετρα στους δασμούς Τραμπ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης