Το Χρηματιστήριο της Αθήνας υπέκυψε στις πιέσεις και ρευστοποιήσεις, παρά το ενδιαφέρον σε επιμέρους τίτλους από επενδυτικά χαρτοφυλάκια που επεδίωξαν να αξιοποιήσουν τη διήμερη διόρθωση.

Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σχεδόν στα ίδια επίπεδα υποχώρησης με αυτά που ξεκίνησε η συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος της ημέρας ο βασικός δείκτης της αγοράς διαμορφώθηκε στις 853,67 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες σε ποσοστό 2,48%, με την αξία των συναλλαγών να είναι αυξημένη και να φθάνει τα 80 εκατ.ευρώ.

Η εικόνα της συνεδρίασης επιδεινώθηκε στο κλείσιμο, και διαμόρφωσε αρνητική προδιάθεση για τη χρηματιστηριακή εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

Η μετοχή της ΕΤΕ πρωταγωνίστησε αρνητικά μεταξύ των τίτλων του FTSE25, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 5,67%, που οδήγησαν την τιμή στα 0,3176 ευρώ, πίσω δηλαδή στα τέλη Δεκεμβρίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως η Eurobank κατέγραψε απώλειες 3,85% και έκλεισε στα 0,8750 ευρώ, καθώς στο τέλος απορροφήθηκαν οι πωλήσεις.

Με μικρότερες απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση η Alpha Bank (-3,33%) και η Πειραιώς (-1,28%), ενώ η Αττικής βρέθηκε στο -4,81%.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE25 πιέσεις άνω του 3% δέχθηκαν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Aegean, Ελλάκτωρ, FF Group, ΕΛΠΕ και ΒΙΟΧΑΛΚΟ (-4,64%). Η μόνη που πέτυχε να κλείσει τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος ήταν η Grivalia (0,67%), στα 9 ευρώ.

Πέραν των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, αγοραστικό ενδιαφέρον καταγράφηκε για τις Frigoglass (+7,62%) και Pasal (+10,97%).

Στον αντίποδα, ξεχωρίζει η πτώση του Κέκροπα (-11%), η οποία προήλθε όμως έπειτα από πολυήμερο ράλι λόγω της υπόθεσης με την έκταση στο Ψυχικό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης