Ανεβάζουν ρυθμούς οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, το οποίο δείχνει να μπορεί να ξεπεράσει την έντονη νευρικότητά του και να “υποδεχτεί” τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η σημερινή είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,60% στις 778,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 37 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 23 εκατ. τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνοδο 1,60% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.036,27 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,51% στις 906,92 μονάδες.

Κατά την είσοδό τους στο σημερινό Eurogroup, τόσο ο Επίτροπος Μοσκοβισί, όσο και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Ο. Σολτς, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για μια λύση – πακέτο για το καθεστώς της Ελλάδας μετά τη λήξη των Μνημονίων, αλλά και τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους. Η 4η αξιολόγηση έχει κλείσει, με την αγορά να αναμένει τις διευθετήσεις για το χρέος που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Στο ταμπλό τώρα, Τιτάν και Βιοχαλκο “αλλάζουν” το κλίμα στο ΧΑ, αφού σημειώνουν κέρδη 4,16% και 4,49% αντίστοιχα, ενώ η Alpha Bank ακολουθεί με άνοδο 3,29%. Άνω του 2% είναι η άνοδος σε Σαράντη, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Grivalia, Eurobank, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άω του 1% είναι τα κέρδη σε Εθνική, Aegean, Φουρλή, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Πειραιώς, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil. Μόνο η ΕΕΕ, με -0,10%, και ο ΟΛΠ, με -0,83%, βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, στον FTSE 25.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης