Με τις πρώτες one-to-one συναντήσεις των διοικήσεων και στελεχών των 31 εισηγμένων εταιρειών με αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίου, ξεκίνησαν οι εργασίες του 13ου Greek Roadshow που πραγματοποιείται το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Τhe May Fair Hotel του Λονδίνου.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη, με την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου να ξεχωρίζει. Ο ΥΠΟΙΚ, επίσης, αναμένεται να πραγματοποιήσει στο Λονδίνο συναντήσεις και με εκπροσώπους επενδυτικών κεφαλαίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες πληροφορίες από τη βρετανική πρωτεύουσα αναφέρουν πως για άλλη μια χρονιά μεγάλο μέρος του ενδιαφέροντος των ξένων θεσμικών θα επικεντρωθεί στις ελληνικές τράπεζες και τις προοπτικές τους.

Με “νωπές” τις ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου που εν πολλοίς οδήγησαν σε μειώσεις των τιμών-στόχων των τραπεζικών μετοχών, λόγω των ανησυχιών για την πορεία μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, των μειωμένων εσόδων από τόκους, για τις κινήσεις τιτλοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν και γενικότερα για τις προοπτικές τους το επόμενο διάστημα.

Παρούσες, φυσικά και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς στο Λονδίνο, που άνοιξαν το “χορό” των πρώτων συναντήσεων με fund managers σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπόλοιπες εισηγμένες που εκπροσωπούνται στο roadshow είναι οι ΑΔΜΗΕ, EXAE, Autohellas, Cenergy Holdings, Ελλάκτωρ – ΕΛΤΕΧ Ανεμος, ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ, Fourlis Συμμετοχών, ΓΕΚΤΕΡΝΑ – Τέρνα Ενεργειακή, Grivalia, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Κρι-Κρι, Lamda Development, MIG, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Πανγαία, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Intralot.

Στελέχη εισηγμένων που βρίσκονται ήδη στη βρετανική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για ελαφρώς αυξημένο ενδιαφέρον σε σχέση με την περυσινή εκδήλωση. Πέραν των τραπεζών, ενδιαφέρον αναμένεται για τον κλάδο της ενέργειας, του τουρισμού και του real estate.

Μεταξύ των funds που έχουν ενημερώσει για την παρουσία τους στο 13ο ATHEX Greek Roadshow περιλαμβάνονται τα ονόματα των Blackrock, BNP Paribas, HSBC, Lazard, JP Morgan, UBS, Blackrock, Morgan Stanley, Amber Capital, Fidelity, Hermes, Invesco, Lupus Alpha, Pimco, T Rowe Price, Adelphi Capital, Argos, Armajaro, Belgravia Capital, Canyon Partners, Compass Asset Management, Gladstone Capital κ.α.
click here

Συνολικά έχουν προγραμματιστεί συνολικά περίπου 650 συναντήσεις μεταξύ των στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ το παρών θα δώσουν πάνω από 85 funds και 120 fund managers και αναλυτές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης