Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον Dow Jones να καταβάλλει προσπάθειες επανάκτησης των 26.000 μονάδων, τις οποίες και “έπιασε” χθες, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει μέχρι το πέρας της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones γνωρίζει κέρδη άνω των 100 μονάδων ή 40% και διαμορφώνεται στις 25.897,93 μονάδες, “φλερτάροντας” με τα επίπεδα – ορόσημο των 26.000 μονάδων, τα οποία ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά στην ιστορία. Στους υπόλοιπους δείκτες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,19% στις 2.781,73 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,22%, φθάνοντας στις 7.239,37 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές της Wall Street συνεχίζουν να κάνουν focus στα εταιρικά αποτελέσματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα μεγέθη των Bank of America και Goldman Sachs.

Η Bank of America εμφάνισε έσοδα που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες της αγοράς, με την Goldman Sachs να παρουσιάζει ζημιές για το δ΄ τρίμηνο.

Από την πλευρά της, η U.S. Bancorp, η μεγαλύτερη περιφερειακή τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε αύξηση 13% στα κέρδη της για το τελευταίο τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν παράλληλα τα προσαρμοσμένα κέρδη της σιδηροδρομικής εταιρείας CSX Corp..

Μένοντας στο επιχειρηματικό “μέτωπο”, μεταξύ των μετοχών με τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας στην Wall Street είναι εκείνη της IBM που γνωρίζει “άλμα” κοντά στο 2,5%, καθώς οι αναλυτές της Barclays αναβάθμισαν τη θέση τους για τη μετοχή της εταιρείας, σε overweight από underweight.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξημένη κατά 0,9% ήταν η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο.

Στα κρυπτονομίσματα, εν τω μεταξύ, κάτω των 10.000 δολαρίων κινείται το Bitcoin, καθώς το sell-off συνεχίζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης