Κλειστά θα παραμείνουν τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ (New York Stock Exchange και Nasdaq) σήμερα Πέμπτη, λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ η συνεδρίαση την Παρασκευή της Black Friday θα λήξει εκτάκτως νωρίτερα, συγκεκριμένα στη 1 μ.μ.  (8 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Οι αγορές συναλλάγματος παραμένουν ανοικτές, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις αγορές εμπορευμάτων, όπως των futures πετρελαίου και χρυσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες Τετάρτη οι περισσότερες μετοχές στην Wall Street κινήθηκαν πτωτικά, καθώς ο όγκος συναλλαγών εξασθένισε λόγω της επικείμενης αργίας.

Οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σήμερα στα τελευταία οικονομικά στοιχεία τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχει αρχίσει να αποτυπώνεται και στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 30.000 στις 778.000 για την εβδομάδα έως τις 21 Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας δυο διαδοχικές ανοδικές εβδομάδες, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορίου διατήρησε αμετάβλητα τα στοιχεία του για το γ΄ τρίμηνο, ανακοινώνοντας αλματώδη ανάπτυξη 33,1% του ΑΕΠ μετά το καταστροφικό β’ τρίμηνο όταν οι περισσότερες πολιτείες αναγκάστηκαν να εφαρμοσουν εκτεταμένα lockdowns για να αντιμετωπίσουν το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Τέλος, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν για έκτο διαδοχικό μήνα τον Οκτώβριο. Οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 1,3% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Federal Reserve συζήτησαν αυτόν τον μήνα τρόπους να παράσχουν πιο συγκεκριμένο guidance ως προς τα σχέδιά τους να συνεχίσουν τις αγορές κρατικών ομολόγων και διασφαλισμένων με ενυπόθηκα πάγια τίτλων.

Στο ταμπλό, o Dow Jones έχασε 173 μονάδες ή 0,58% στις 29.872 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 5,76 μονάδες ή 0,16% στις 3.629 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 57 μονάδες ή 0,48% στις 12.094 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης