Mε κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, Τρίτη, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 375,64 μονάδες. 

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,25%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,21% και ο FTSE 100 κέρδισε 0,70%. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός IBEX 35 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,01% ενώ ο δείκτης του Μιλάνου, FTSE MIB, σημείωσε οριακή πτώση 0,01%. 

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. καθώς και οι δύο πλευρές προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους πριν την 29η Μαρτίου που λήγει η προθεσμία για το Brexit. 

Στο ραντάρ των επενδυτών παραμένουν οι συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο. Πηγές ανέφεραν στο CNBC τη Δευτέρα ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο και δεν αποκλείεται να λάβει χώρα μια σύνοδος στα τέλη του μήνα στο Mar-a-Lago εάν έχει επιτευχθεί συμφωνία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρατηρήθηκε εναλλαγή προσήμων με τους κλάδους των αυτοκινήτων και της βιομηχανίας να συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος μετά την περικοπή των στόχων για τους ρυθμούς ανάπτυξης της Κίνας σε χαμηλό 30 ετών.  Oι τηλεπικοινωνίες ήταν μεταξύ των κλάδων που κινήθηκαν ανοδικά κατά 0,7%. 

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, αύξηση 2,8% σημείωσαν τα προ φόρων κέρδη της Intertek Group την Τρίτη, χάρη στην ισχυρή επίδοση της μονάδας προϊόντων. Αναλυτικότερα, η εταιρεία ελέγχου και δοκιμής προϊόντων του FTSE 100, συγκέντρωσε κέρδη ύψους 404,5 εκατ. βρετανικών λιρών το 2018, αντί κερδών ύψους 393,3 εκατ. βρετανικών λιρών έναν χρόνο πριν.Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 327,6 εκατ. ευρώ.

Η GVC Holdings ανακοίνωσε ότι οι προ φόρων ζημιές συρρικνώθηκαν ελαφρώς το 2018 καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά. Η εταιρεία δήλωσε πως εμφάνισε προ φόρων ζημιές 18,9 εκατ. στερλίνων (25 εκατ. δολαρίων) το 2018, έναντι των ζημιών ύψους 22,6 εκατ. στερλίνων πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στις 2,94 δισ. στερλίνες, υψηλότερα από τις 815,9 εκατ. στερλίνες πριν από ένα χρόνο.

Πτώση 12,31% σημείωσε η μετοχή της Raiffeisen Bank Internaltional μετά από τις καταγγελίες που φέρεται να δέχτηκε από το Hermitage Fund, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.Επίσης, η Raiffeisen κατονομάστηκε σε έρευνα της OCCRP, με την οποία φέρεται η τράπεζα να είναι αντισυμβαλλόμενο μέρος σε ένα σχήμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η Debenhams επίσης προειδοποίησε ότι μπορεί να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις της για τα κέρδη καθώς συνεχίζεται η πτώση των πωλήσεων. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 2,82%. 

Στις μακροοικονομικές εξελίξεις, οι πωλήσεις λιανικής στην ευρωζώνη ανέκαμψαν τον Ιανουάριο, ενισχύοντας τις πρόσφατες ενδείξεις ότι η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να ισορροπεί μετά από την απότομη επιβράδυνση το 2018.
Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι ο όγκος των πωλήσεων σε καταστήματα και μέσω διαδικτύου, διαμορφώθηκε 1,3% υψηλότερα από ό,τι τον Δεκέμβριο, και ήταν υψηλότερα 2,2% από τον πρώτο μήνα του περασμένου έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης