Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει και σήμερα στραμμένο στις διαπραγματεύσεις της Κομισιόν με την Ιταλία για την πορεία των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τα επόμενα χρόνια.

Η Ρώμη θα πρέπει να παρουσιάσει στην Κομισιόν το αναθεωρημένο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 μετά την απόφαση της τελευταίας να κρίνει ότι το αρχικό σχέδιο δεν ήταν συμβατό με τις δεσμεύσεις για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,8%.

Το κλίμα σήμερα βοήθησε και ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας, Liu He έχουν αρχίσει εκ νέου συζητήσεις για το εμπόριο.

Η επανάληψη των συζητήσεων έρχεται ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping στο τέλος του μήνα, στη σύνοδο της G-20 στο Μπουένος Άιρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,7% στις 364,44 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,3% στις 11.472,22 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC-40 κέρδισε 0,85% στις 5.101,85 μονάδες. Μικρές μεταβολές σημείωσε ο βρετανικός FTSE 100 καθώς οι αναφορές ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο κατέληξαν σε τεχνική συμφωνία για το Brexit οδήγησαν σε ράλι τη βρετανική στερλίνα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε μόλις 0,01% στις 7.053,76 μονάδες, καθώς η λίβρα βρέθηκε να ενισχύεται 1,4% έναντι του δολαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης