Κέρδη καταγράφει η Wall Street σήμερα Παρασκευή με το επενδυτικό κοινό να εμφανίζεται αισιόδοξο για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας. 

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο άνω των 200 μονάδων ή 0,95%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,71% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 0,41%. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας στο Πεκίνο για αυτή την εβδομάδα ολοκληρώθηκαν σήμερα. Σύμφωνα με σημερινή δήλωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σαντερς, αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Κίνα θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται για μία εμπορική συμφωνία μετά την πρόοδο που επιτεύχθηκε αυτή την εβδομάδα στις συνομιλίες στο Πεκίνο, ανέφερε σε σημερινή της δήλωση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων, ενόψει της προθεσμίας της 1ας Μαρτίου, αναφέρει ο Λευκός Οίκος. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από 2 Μαρτίου οι δασμοί σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολ. θα αυξηθούν από το 10% στο 25% εάν δεν έχει υπάρχει συμφωνία με την Κίνα.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά το χθεσινό πράσινο φως του Κογκρέσου στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της ασφάλειας στα σύνορα με  το Μεξικό, με το ποσό πάντως να υπολείπεται των 5,7 δισ. δολ. που έχει ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος για την κατασκευή του τείχους στο Μεξικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι το κόστος των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ υποχώρησε για τρίτο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 0,5% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση 0,3% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.Σε ετήσια βάση οι τιμές υποχώρησαν 1,7%, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Αύγουστο του 2016.

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιανουάριο αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές που περίμεναν να ενισχυθεί ελαφρώς έπειτα από επτά μήνες συνεχούς ανόδου.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,6% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για μικρή άνοδο 0,1% στην έναρξη του έτους.

Παράλληλα, τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η New York Fed έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης ανέκαμψε τον Φεβρουάριο, Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State σκαρφάλωσε 4,9 μονάδες στις 8,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, μετά το χαμηλό 12 μηνών του Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Econoday τοποθετούσαν τον δείκτη στις 7,6 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης