Ήπια ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μετά την κατρακύλα της μετοχής της Boeing τις τελευταίες ημέρες και ενώ το τοπίο στο Brexit παραμένει θολό.

Η αναθεωρημένη συμφωνία που παρουσίασε την Τρίτη η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι απορρίφθηκε χθες από το βρετανικό κοινοβούλιο με 242-391 και πλέον θα ακολουθήσει μια δεύτερη ψηφοφορία για το αν η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει χωρίς να υπάρχει κάποια συμφωνία για την επόμενη ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε έκτακτα μέτρα για το μετριασμό των επιπτώσεων της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, σε μια κίνηση η οποία είναι ενδεικτική του αδιεξόδου που διαμορφώνεται μόλις 17 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την έξοδο της χώρας.

Στο μεταξύ ο τίτλος της Boeing παραμένει στο επίκεντρο της προσοχής εν μέσω ενός μπαράζ απαγορεύσεων στις πτήσεις των αεροσκαφών 737 Max 8 μετά το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα με το συγκεκριμένο αεροσκάφος σε διάστημα λίγων μηνών.
Ο τίτλος του αμερικανικού κολοσσού σημειώνει μικρά κέρδη 0,4% μετά από σωρευτικές απώλειες άνω του 11% από τη Δευτέρα.

Δείκτες – στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 97,04 μονάδες (0,38%) στις 25.651,21 μονάδες. Ο S&P 500 προσθέτει 11,19 μονάδες (0,40%) στις 2.802,71 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 36,79 μονάδες (0,48%) στις 7.629,75 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η United Technologies στα 125,93 δολ. με άνοδο 1,30 δολ. ή σε ποσοστό 1,07% και ακολουθούν η UnitedHealth Group στα 248,15 δολ. με άνοδο 0,92% και η Boeing με κέρδη 0,90% στα 378,67 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Pfizer (-0,32%), η Coca-Cola (-0,26%) και η Walt Disney (-0,08%).

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού σημείωσαν μικρή άνοδο το Φεβρουάριο, ένδειξη ότι οι υποκείμενες πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν αδύναμες.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,1% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση.

Χωρίς να περιλαμβάνονται οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων που συχνά σημειώνουν μεγάλες μεταβολές, οι τιμές αυξήθηκαν επίσης 0,1% το Φεβρουάριο από τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, η ζήτηση για διαρκή αγαθά αυξήθηκε τον Ιανουάριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι συνολικές παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκε κατά 0,4% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση 0,6%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης