Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη μετά την ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ ότι έδωσε οδηγίες στο επιτελείο του να συνεργαστεί με την ομάδα του Τζο Μπάιντεν για τη μετάβαση της εξουσίας, αμβλύνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας λόγω της ακραίας πόλωσης στην Ουάσινγκτον.

Οι επενδυτες εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι άγριες επιθέσεις από τον πρόεδρο Τραμπ για τα αποτελέσματα των εκλογών πλησιάζουν προς το τέλος τους, ανοίγοντας τον δρόμο για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας και μειώνοντας τον πολιτικό κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής των υπηρεσιών δημόσιας διοίκησης δήλωσε εξάλλου τη Δευτέρα ότι η υπηρεσία της θα διαθέσει στην ομάδα του Μπάιντεν όλους τους ομοσπονδιακούς πόρους που χρειάζεται για την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 337,15 μονάδες (1,14%) και σκαρφαλώνει στις 29.928,42 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 27.51 μονάδες (0,77%) στις 3.605,10 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 27,02 μονάδες (0,23%) στις 11.907,65 μονάδες.  

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones οι 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και πέντε με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Boeing στα 220,12 δολ. με άνοδο 8,59 δολ. ή σε ποσοστό 4,06% και ακολουθούν η Chevron στα 94,43 δολ. με άνοδο 3,74% και η JPMorgan Chase με κέρδη 3,07% στα 121,49 δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Apple (-0,62%), η Amgen (-0,61%) και η Microsoft (-0,33%).

Ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία δίνει και το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι ο Μπάιντεν σχεδιάζει να προτείνει την πρώην επικεφαλής της Federal Reserve, Τζάνετ Γέλεν για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Η Γέλεν είναι παλιός γνώριμος των αγορών από την θητεία της στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ όπου διατήρησε μια ευέλικτη προσέγγιση στη νομισματική πολιτική για να διασφαλίσει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2007-2008.

Έχει ταχθεί υπέρ ενός γενναίου προγράμματος δημοσιονομικής τόνωσης, σημειώνοντας πρόσφατα σε συνέντευξη της ότι η ανάκαμψη της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας θα είναι άνιση και εύθραυστη εάν το Κογκρέσο δεν αναλάβει δράση για να τονώσει την απασχόληση και να προστατεύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης