Ανοδικά κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου από κολοσσούς της αμερικανικής οικονομίας, όπως η Bank of America και η Goldman Sachs.

Στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής παραμένουν παράλληλα οι διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον για την άρση του αδιεξόδου μεταξύ Δημοκρατικών και προέδρου Τραμπ που έχει οδηγήσει το κυβερνητικό shutdown στην 26η ημέρα του, αλλά και η πολιτική αβεβαιότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit από το βρετανικό κοινοβούλιο χθες το βράδυ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones προσθέτουν 96 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 σκαρφαλώνουν κατά 6,75 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 11 μονάδες.

Την Τρίτη, ο βιομηχανικός Dow κέρδισε 155,75 μονάδες ή 0,7% στις 24.065,59 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 πρόσθεσε 27,69 μονάδες ή 1,1% στις 2.610,30 μονάδες, κλείνοντας πάνω από το επίπεδο των 2.600 μονάδων για πρώτη φορά από τις 13 Δεκεμβρίου. Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq πρόσθεσε 117,92 μονάδες ή 1,7% κλείνοντας στις 7.023,83 μονάδες.

Τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να μονοπωλήσουν σήμερα την προσοχή των επενδυτών, με την Bank of America Corp. να ανακοινώσει νωρίτερα αύξηση κερδών και πωλήσεων για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας ταυτόχρονα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυξημένα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε και η Goldman Sachs Group Inc. η οποία επίσης κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις, ενώ τα αποτελέσματα της BlackRock δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες.

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε τον Δεκέμβριο το κόστος των αγαθών που εισήχθησαν στις ΗΠΑ λόγω κυρίως της βουτιάς στις τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν 1,0% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για πτώση των τιμών κατά 1,5%.

Το κόστος των εισαγόμενων πετρελαιοειδών σημείωσε βουτιά 11,6% τον Δεκέμβριο μετά από πτώση 16% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Αργότερα η επενδυτική προσοχή θα στραφεί στην έκθεση της Federal Reserve για τις οικονομικές συνθήκες (Beige Book).

Στο επίκεντρο της προσοχής αναμένεται επίσης να βρεθεί η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο στην πρόταση μομφής που κατέθεσαν κατά της πρωθυπουργού Μέι οι Εργατικοί μετά την καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Μέι θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία, αν και βγαίνει βαριά πληγωμένη από την όλη διαδικασία μετά την απόρριψη του σχεδίου της με 432 κατά και 202 υπέρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης