Ανοδικές τάσεις προμηνύουν τα futures της Wall Street για τη σημερινή συνεδρίαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, βρίσκοντας στήριξη στο “άλμα” που γνωρίζει προσυνεδριακά η μετοχή του Facebook.

Ειδικότερα, τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 0,61%, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι 7% της μετοχής του Facebook, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, στον απόηχο των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός “γίγαντας”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν άνοδο 0,22% και τα futures του S&P 500 κερδίζουν 0,31%.

Στο “μέτωπο” των επιχειρήσεων, ισχυρά κέρδη γνωρίζει προσυνεδριακά και η μετοχή της AMD, μετά από τα ενθαρρυντικά μεγέθη που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία.

Σε θετικό έδαφος, αλλά με ηπιότερη άνοδο, κινούνται και οι μετοχές των Qualcomm και Ford Motor, οι οποίες ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο “κόκκινο”, πάντως, διολισθαίνει η μετοχή της eBay, χάνοντας άνω του 5%, μετά από την υποβάθμιση των προβλέψεων για την κερδοφορία της, ενώ απώλειες της τάξεως του 4% καταγράφει προσυνεδριακά η μετοχή της AT&T, στη σκιά των χειρότερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων που παρουσίασε.

Αυτά, μετά από τη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα, εν μέσω των ανησυχιών που έχει προκαλέσει στις αγορές η ταχεία άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων και συγκεκριμένα, αφ’ότου η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου “έσπασε” τα ψυχολογικά επίπεδα του 3%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης