Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς η αισιοδοξία των επενδυτών για την πορεία των εταιρικών κερδών αντισταθμίζει τις γεωπολιτικές ανησυχίες από την κλιμάκωση της κρίσης στη Συρία.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 204 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 16 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 46.5 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εταιρικά αποτελέσματα αναμένεται να μονοπωλήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες με τους αναλυτές να περιμένουν αύξηση 17% στα κέρδη των εισηγμένων στον S&P 500 εταιρειών την εν λόγω περίοδο. Αυτός είναι ο υψηλότερος ρυθμός από το 2011.

Οι Goldman Sachs, Netflix, UnitedHealth Group και Johnson & Johnson ανακοίνωσαν σήμερα μεγέθη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ μετά το κλείσιμο των συναλλαγών θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους η IBM και η United Continental Holdings.

Η κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας για τη Συρία θα συνεχίσει πάντως να αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους επενδυτές, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέων κλυδωνισμών στα παγκόσμια χρηματιστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη, αξιωματούχοι σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιούν ότι η Ρωσία έχει αυξήσει τις κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές και βρετανικές επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς.

Στα μάρκο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν τον Μάρτιο με ρυθμό που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 1,9% από τον προηγούμενο μήνα στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,319 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικιστικές οικοδομικές άδειες, που δείχνουν πώς θα κινηθεί η αγορά τους επόμενους μήνες, αυξήθηκαν κατά 2,5% στις 1,354 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 1,6% για τις ενάρξεις και 0,8% για τις άδειες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης