Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου λαμβάνοντας ώθηση από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ, με τον Dow Jones να “χτίζει” στο χθεσινό 14ο ρεκόρ για φέτος σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Το θετικό κλίμα ενισχύει και το γεγονός ότι οι ανησυχίες για την Ιταλία υποχωρούν εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Ρώμη φαίνεται διατεθειμένη να έρθει σε κάποια συμφωνία με την Κομισιόν για την πορεία των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 128 μονάδες ή 0,48%, ο ευρύτερος S&P-500 σημειώνει άνοδο της τάξης των 12 μονάδων ή 0,41% και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 26 μονάδες ή 0,33%.

Η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να εντυπωσιάζει, με τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο να ξεπερνά με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε άλλες 230.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την εθνική έκθεση για την απασχόληση της ADP. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 185.000 θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι επενδυτές περίμεναν ένα rebound από τα μετριοπαθή αποτελέσματα του προηγούμενου μήνα και φαίνεται πως επιτέλους το έχουν”, σχολίασε ο Mike Loewengart της E-Trade, ενώ πρόσθεσε “Τα οικονομικά στοιχεία, οι κινήσεις της αγοράς, αλλά ακόμα και η Fed μας λένε ένα πράγμα: η οικονομία βρίσκεται σε μια ισχυρή θέση αυτή την στιγμή».

Ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο φαίνεται να δίνει και σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, που αναφέρει ότι η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποκύψει στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να περικόψει τους στόχους για το έλλειμμα του 2020 και 2021, αντιστρέφοντας τα σχέδια για ευρύτερα ελλείμματα που είχαν ταρακουνήσει τις αγορές.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται συνεδρίαση του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου, αναφέρει ότι η Ρώμη θα ακολουθήσει το σχέδιό της για έλλειμμα 2,4% το 2019, ενώ θα μειώσει το έλλειμμα στο 2,2% και στο 2% για τα δύο επόμενα διαδοχικά έτη αντιστοίχως.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση αρχικά είχε δηλώσει πως στόχος της ήταν το έλλειμμα να παραμείνει στο 2,4% και τα τρία χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης