Με ισχυρά κέρδη ξεκινούν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες απωλειών καθώς αναζωπυρώνονται οι ελπίδες ότι Ρεπουμπλικάνοι  και Δημοκρατικοί θα καταφέρουν να καταλήξουν τελικά στην πολυπόθητη συμφωνία για το πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν με αγωνία τις ζυμώσεις μεταξύ Λευκού Οίκου και των δύο παρατάξεων στο Κογκρέσο για το ζήτημα ενός νέου πακέτου δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ έναντι των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού, με τις διαπραγματεύσεις να έχουν καταρρεύσει από τις αρχές Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανέφερε την Κυριακή ότι μια συμφωνία βρίσκεται στο τραπέζι στη βάση της πρότασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών για ένα μικρότερο των αρχικών σχεδιασμών πακέτο.

“Πιστεύω ότι ο υπουργός [Οικονομικών] Μνούτσιν θα φέρει κάτι που θα μπορεί να καταλήξει σε μία λύση, και πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία”, ανέφερε η Πελόζι μιλώντας στο CNN.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πακέτο θα μπορούσε να ψηφιστεί ακόμα και στις αρχές του επόμενου μήνα, με την Πελόζι να προωθεί μια πρόταση ύψους 2,2 τρισ. δολ. για την παροχή βοήθειας σε άνεργους Αμερικανούς και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία. Το νομοσχέδιο θα χρειαστεί και την έγκριση της Γερουσίας, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί σύμμαχοι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 332,66 μονάδες (1,22%) και σκαρφαλώνει στις 27.514,28 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 39,13 μονάδες (1,19%) στις 3.337,17 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 128,71 μονάδες (1,17%) στις 11.038,37 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 27 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις τρεις με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Boeing με άλμα 4,44% στα 162,95 δολ. ενώ ακολουθούν η Chevron στα 74,31 δολ. με κέρδη 3,45% και η American Express στα 99,23 δολ. με άνοδο 3,13%.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η Verizon Communications (-0,08%), η Nike (-0,03%) και η Walmart (-0,02%).

Οι επενδυτές στο μεταξύ, ετοιμάζονται για την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση την Τρίτη μεταξύ του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν που θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία της κούρσας για τον Λευκό Οίκο. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της RealClearPolitics ο Μπάιντεν διατηρεί προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων, στο 49,8% έναντι 42,8% για τον Τραμπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης