Αρνητικό διαγράφεται το κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, λίγο πριν από την εκκίνηση της συνεδρίασης, με τα futures του Dow Jones να χάνουν πάνω από 100 μονάδες, ενώ “βαρίδι” για τον Nasdaq συνιστά το Facebook.

Συγκεκριμένα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 0,47% ή 114 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν πτώση 0,46% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν “βουτιά” 2,23%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται, εν τω μεταξύ, η μετοχή της Facebook, στον απόηχο της είδησης για τις παραβιάσεις που υπέστησαν τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

Ειδικότερα, η εταιρεία Cambridge Analytica συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook, προκειμένου να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Η μετοχή του τεχνολογικού “κολοσσού” γνωρίζει απώλειες άνω του 3% προσυνεδριακά, επιβαρύνοντας τον S&P και τον Nasdaq.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η αγορά κάνει focus στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, η οποία αναμένεται, κατά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, να αποφασίσει νέα αύξηση των επιτοκίων. Η προοπτική της περαιτέρω νομισματικής σύσφιγξης στις ΗΠΑ καθιστά λιγότερο ελκυστικές τις μετοχές, απομακρύνοντας τους επενδυτές.

Άλλωστε, στο ταμπλό παραμένουν και οι ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει η απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε ένας εμπορικός πόλεμος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης