Ισχυρές απώλειες στην Wall Street μετά το χθεσινό ράλι άνω του 2%, δείχνουν τα futures του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τα futures του βιομηχανικού Dow Jones να υποχωρούν πάνω από 100 μονάδες.

Οι επενδυτές επεξεργάζονται τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις και τα εταιρικά νέα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται αργότερα τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve κατά την οποία αποφασίστηκε νέα αύξηση επιτοκίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το κλίμα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 145 μονάδες ή 0,55%, τα futures του ευρύτερου S&P σημειώνουν πτώση της τάξης του 0,42% ή 12 μονάδων, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq καταγράφουν απώλειες 44 μονάδων ή 0,62%.

Σημειώνεται ότι ένα εντυπωσιακό ράλι κατέγραψαν χθες οι δείκτες της Wall Street μετά την κατρακύλα της προηγούμενης εβδομάδας, με την επενδυτική ψυχολογία να αντλεί ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν την Τρίτη το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άλμα 547 μονάδων καταγράφοντας τα ισχυρότερα κέρδη από τον περασμένο Μάρτιο. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε ράλι σχεδόν 3%, ενώ ο S&P 500 σκαρφάλωσε 2,1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής η χρηματιστηριακή άνοδος έχει βρει στήριξη στα καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά αποτελέσματα και τα ισχυρά οικονομικά μεγέθη, ενώ προβληματισμούς δημιουργεί η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων από την Fed, που αύξησε για τρίτη φορά φέτος το κόστος χρήματος τον Σεπτέμβριο.

Τα πρακτικά της Fed δεν αποτελούν συνήθως πηγή μεταβλητότητας, ωστόσο η εκτόξευση των αμερικανικών αποδόσεων σε υψηλό επταετίας “αναγκάζει” τους επενδυτές να διαβάσουν με μεγαλύτερη προσοχή τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Στο μεταξύ, η αγορά εξακολουθεί να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για το Brexit, ενώ ανησυχίες εγείρει και η τεταμένη σχέση Ιταλίας- ΕΕ με αφορμή τον προϋπολογισμό της πρώτης.

Στα μάκρο της ημέρας, μειώθηκε ο ρυθμός έναρξης νέων κατοικιών στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, κατά 5,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στον εποχικό προσαρμοσμένο αριθμό των 1,201 εκατ., σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικοδομικές άδειες, που μπορούν να σηματοδοτήσουν τον αριθμό των κατασκευών που είναι σε εξέλιξη, υποχώρησαν επίσης κατά 0,6% από τον Αύγουστο, στα 1,241 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης