Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου τα οποία και επισκίασαν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 246 μονάδων ή 0,99%, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 2,71% και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,73%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Αmazon και τη μητρική της Google, Alphabet κατά 8,78% και 3,85% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Η Amazon συνέτριψε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη αλλά δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις πωλήσεις, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη της τάξης των 3,08 δολ. ανά μετοχή και πωλήσεις 57,1 δισ. δολαρίων.

Η απόκλιση στις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις εκτείνεται έως το δ’ τρίμηνο, καθώς η Amazon προέβλεψε πωλήσεις 66,5-72,5 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο ενώ οι αναλυτές τις τοποθετούσαν στα 73,8 δισ. δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H μητρική της Google, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 9,19 δισ. δολαρίων ή 13,06 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 6,73 δισ. δολαρίων ή 9,57 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 33,74 δισ. δολάρια από 27,77 δισ. δολάρια.

Μη συνυπολογισμένου του κόστους διαδικτυακής κίνησης (TAC), τα έσοδα της Alphabet διαμορφώθηκαν στα 27,16 δισ. δολάρια. Αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet τοποθετούσαν τα κέρδη στα 10,41 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 27,32 δισ. δολάρια, εξαιρούμενου του TAC.

Στα επιχειρηματικά αποτελέσματα της ημέρας, η Colgate-Palmolive ανακοίνωσε τα έσοδα γ΄ τρίμηνο που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών.Τα καθαρά κέρδη της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 523 εκατ. δολάρια ή 60 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 607 εκατ. δολάρια ή 68 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Η Goodyear ανακοίνωσε πωλήσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 351 εκατ. δολάρια ή 1,48 δολάρια ανά μετοχή, έναντι των 129 εκατ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 68 σεντς, έναντι εκτιμήσεων για 75 σεντς.

Η ανεξάρτητη αμερικανική εταιρεία διύλισης πετρελαίου Phillips 66, ανακοίνωσε αύξηση 70% στα προσαρμοσμένα κέρδη γ΄ τριμήνου, επωφελούμενη από το υψηλότερο περιθώριο διύλισης.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 1,46 δισ. δολάρια ή 3,10 δολάρια ανά μετοχή στο γ΄ τρίμηνο, έναντι των 858 εκατ. δολαρίων ή 1,66 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,5% στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ανάπτυξη 3,4%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από τα δύο τρίτα της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης, αυξήθηκαν 4% σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο, που αποτελεί το ισχυρότερο ποσοστό ανάπτυξης σε τέσσερα χρόνια.

Η χαμηλή ανεργία, οι σταθερές θέσεις εργασίας και η αύξηση των μισθών, ενθάρρυναν τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε δαπάνες.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν στο γ΄ τρίμηνο κατά 3,5%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 9,1% καθώς οι Αμερικανοί αύξησαν τις αγορές ξένων αγαθών.

Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων ήταν οι χαμηλότερες από το δ΄ τρίμηνο του 2016. Οι δαπάνες σε πάγια μειώθηκαν κατά 7,9% στο γ΄ τρίμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης