Η «θετική ορμή» του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει ανακοπεί προσωρινά, αλλά χωρίς να δίνει τόνο για αθρόες πωλήσεις τίτλων ακόμη και από βραχυχρόνιους επενδυτές, που δεν θα ήταν καθόλου δυσαρεστημένοι εάν κατοχύρωναν τα κέρδη των προηγουμένων ημερών.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,01% στις 656,92 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 646,83 μονάδων (-1,54%) και 657,87 μον. (+0,14%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 34,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 20,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 53 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,39%, στις 1.720,96 μονάδες, ενώ στο +0,46% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.015,19 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 0,41% στις 494,67 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, σήμερα, απουσίασε ο “τόνος” από τις αμερικανικές αγορές, λόγω πένθους, που θα μπορούσε να δείξει τις προθέσεις των ξένων, με τον χαμηλό εγχώριο τζίρο να “μπερδεύει” τα αναγνώσματα του ταμπλό.

Την ίδια ώρα, η αγορά βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης των τίτλων που δημοσιεύουν αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Έτσι, εκτός από τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου που σχεδόν μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον, υποστηρικτικά λειτουργούν και οι θετικές αναλύσεις από ξένους, όπως εκείνη της HSBC για Motor Oil και Ελληνικά Πετρέλαια, αλλά και της Barclays για ΟΤΕ.

Στο κλίμα αυτό, η Eurobank και Grivalia βρέθηκαν στο επίκεντρο των πωλητών, καταγράφοντας απώλειες 3,55% και 3,30% αντίστοιχα, με τον ΟΛΠ να κλείνει στο -2,38%.

Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Βιοχαλκο και Φουρλής, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και ΟΠΑΠ.

Από την άλλη, η Λάμδα έκλεισε στο +3,74%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Motor Oil να ολοκληρώνουν με άνοδο 2,45% και 2,37% αντίστοιχα.

Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Μυτιληναίος, Aegean και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τιτάν, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή ο Σαράντης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης