Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη στον απόηχο των διαβεβαιώσεων της αμερικανικής Federal Reserve ότι θα κρατήσει τα επιτόκιά της σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένη περίοδο προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από την υφεσιακή βουτιά του β’ τριμήνου.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε χθες αμετάβλητη την πολιτική της, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα βιαστεί να αυξήσει τα επιτόκιά της από τα μηδενικά επίπεδα που βρίσκονται σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fed πάντως δεν ανακοίνωσε και νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, αφήνοντας στο Κογκρέσο την πρωτοβουλία για την περαιτέρω στήριξη της οικονομίας εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

Αμετάβλητη διατήρησε την πολιτική της και η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, ενώ αργότερα σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας θα κάνει τις δικές της ανακοινώσεις για την πορεία της οικονομίας και τα επιτόκια.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 σημειώνει πτώση 1% στις 369,26 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός DAX χάνει 1,4% στις 13.067.53 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί σε ποσοστό 1,1% στις 5.017,09 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 1% στις 6.019,22 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει πτώση 1,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,95%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών αναμένεται να στραφεί αργότερα σήμερα στα στοιχεία που θα ανακοινώσει η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία για τον πληθωρισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης