Χαμηλότερα κινήθηκαν οι ευρωπαϊκά αγορές σήμερα Τετάρτη με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εμπόριο και να αναμένουν τις συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνα στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών της G20.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,3% χαμηλότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 12,241 μονάδες, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,06% στις 7.417,75 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 επίσης κινήθηκε πτωτικά κατά 0,25% στις 5.500,72 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,01% και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MΙΒ έχασε 0,28%.

Εναλλαγή προσήμων ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης. Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν την ημέρα με απώλειες καθώς ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell σε ομιλία του στο Council on Foreign Relations μετρίασε τις προσδοκίες για μια μείωση των αμερικανικών επιτοκίων δίνοντας έμφαση στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ωστόσο οι αγορές κινήθηκαν ανοδικά μετά τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Steven Mnuchin πως ΗΠΑ και Κίνα οδεύουν προς την επίτευξη συμφωνίας. Όπως ανέφερε ο Αμερικανός και ο Κινέζος πρόεδρος μπορούν να σημειώσουν σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

Στα εταιρικά νέα, το Reuters ανέφερε ότι οι αμερικανικές τηλεπικοινωνίες που εξαρτώνται από την Huawei για ζητήματα δικτύου βρίσκονται τώρα σε συζητήσεις με τους ευρωπαίους αντιπάλους, Ericsson και Nokia. Αμέσως μετά την είδηση η Ericsson υποχώρησε κατά 1% και η Nokia ενισχύθηκε κατά 0,6%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης