Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τετάρτης, με τους επενδυτές να αξιολογούν την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας αλλά και τα τελευταία αποτελέσματα τριμήνου κολοσσών της αμερικανικής οικονομίας όπως η Netflix και η Verizon.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κερδίζει 69 μονάδες ή 0,24% στις 28.381 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 προσθέτει 15,34 μονάδες ή 0,44% στις 3.458 μονάδες. Ο Nasdaq, ενισχύεται κατά 67 μονάδες ή 0,59% στις 11.581 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου και ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι να εμφανίζεται πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές μιας συμφωνίας μετά τον τελευταίο γύρο συζητήσεων με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Οι δύο πλευρές πάντως δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα μπορέσουν να περάσουν το πακέτο τόνωσης πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ακόμα πάντως και να καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση, θα πρέπει να ξεπεράσουν και τις αντιρρήσεις των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας που τους προηγούμενους μήνες καταψήφισαν δύο διαφορετικές προτάσεις που είχαν παρουσιάσει οι Δημοκρατικοί.

Νωρίτερα, ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Μαρκ Μέντοουζ, έθεσε ως στόχο να επιτευχθεί συμφωνία με την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι εντός 48 ωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν παράλληλα τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα, με την Verizon Communications να ανακοινώνει σήμερα ότι τα κέρδη της υποχώρησαν στα 4,5 δισ. δολ. ή 1,05 δολ. ανά μετοχή από 5,34 δισ. δολ. ή 1,25 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,25 δολ. ανά μετοχή. Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν 4,1% στα 31,54 δισ. δολ.

Χθες το βράδυ η Netflix ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, με τον ρυθμό αύξησης των συνδρομητών ωστόσο να εμφανίζει ραγδαία επιβράδυνση μετά το άλμα των προηγούμενων μηνών εν μέσω της κρίσης της πανδημίας.

Από την πλευρά της η Snap Inc. κατέγραψε άλμα στα έσοδα της και συρρίκνωση ζημιών για το τελευταίο τρίμηνο καθώς η εταιρεία συνέχισε να προσθέτει νέους χρήστες στην εφαρμογή Snapchat πλησιάζοντας το ορόσημο των 250 εκατ. χρηστών.

Από το μέτωπο της πανδημίας, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε για τρίτη διαδοχική ημέρα, ξεπερνώντας το επίπεδο των 60.000 χθες. Συνολικά οι ΗΠΑ καταγράφουν πάνω από 8,275 εκατ. κρούσματα, με τους θανάτους να έχουν ξεπεράσει τους 221.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης