Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street στον απόηχο της ομιλίας του προέδρου Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους. Το επενδυτικό κοινό έχει επίσης στραμμένο το βλέμμα του στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Συγκεκριμένα ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,14% στις 25.375 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,10% στις 2.734,88 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,03% στις 7.404, 67 μονάδες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χθεσινή ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης δεν επεφύλασσε εκπλήξεις για τους επενδυτές, με τον Αμερικανό πρόεδρο να επικεντρώνει και πάλι στο σχέδιο του για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προχώρησε πάντως στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως εκτιμούσαν ορισμένοι αναλυτές, αν και προειδοποίησε τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια με το τείχος, τονίζοντας ότι “θα φροντίσω να οικοδομηθεί”.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν με προσοχή τις διαβουλεύσεις στην Ουάσινγκτον τις επόμενες εβδομάδες καθώς μία επανάληψη του τελευταίου αδιεξόδου που οδήγησε σε μερικό κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αναμένεται να έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος επίσης δήλωσε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ εργάζονται για μια νέα εμπορική συμφωνία υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές. 

Στο επίκεντρο για άλλη μία ημέρα βρίσκονται οι εταιρικές ανακοινώσεις. Συγκεκριμένα η μετοχή της General Motors σημειώνει άνοδο 1,63% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Οι μετοχές της Snap Inc. σημειώνουν άλμα 29% μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης εσόδων ρεκόρ για το τελευταίο τρίμηνο.

Στον αντίποδα η μετοχή της Electronic Arts σημειώνει βουτιά 14 % καθώς τα έσοδα της εταιρείας δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τις εταιρείες που διαπραγματεύονται στον βιομηχανικό Dow Jones, ο κολοσσός της ψυχαγωγίας Walt Disney ανακοίνωσε χθες το βράδυ πτώση κερδών και εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα πάντως να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018 η παραγωγικότητα στα αμερικανικά εργοστάσια, σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, η παραγωγικότητα των εργαζόμενων στον κλάδο της μεταποίησης, αυξήθηκε κατά 1,3% σε ετήσια βάση το δ΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Αυτό συγκρίνεται με άνοδο 1,1% το προηγούμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία για την παραγωγικότητα στο σύνολο της οικονομίας δεν ανακοινώθηκαν λόγω της αναστολής ορισμένων ομοσπονδιακών υπηρεσιών τον προηγούμενο μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης