Ήπια πτωτικά έκλεισαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στην πολιτική αναταραχή στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω διαβουλεύσεων για το Brexit.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση της θητείας της μετά τις μαζικές παραιτήσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, χθες στον απόηχο της συμφωνίας με τις Βρυξέλλες σε ένα προσχέδιο συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η χώρα είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές καθώς είναι πολύ δύσκολο η Μέι να περάσει τη συμφωνία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της ηγέτιδας των Συντηρητικών και πρωθυπουργού Τερέζα Μέι συγκεντρώθηκαν.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,12%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση έχασε 2,68%. Ο Euro Stoxx 50 σημείωσε απώλειες 0,25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχώρησε κατά 0,11%, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,37% και ο γαλλικός CAC έκλεισε με απώλειες 0,17%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX υποχώρησε κατά 0,18%, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε απώλειες 0,10% και ο πορτογαλικός PSI 20 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06%.

Η στερλίνα γνώρισε χθες τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες έναντι του ευρώ από τον Οκτώβριο του 2016, ενώ σήμερα συνεχίζει την πτωτική της πορεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης