Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street για δεύτερη διαδοχική ημέρα καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας εν μέσω της οικονομικής ανάκαμψης από την πανδημία του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η International Business Machines Corp. έδωσε χθες στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της για το τελευταίο τρίμηνο, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, εμφανίζοντας αύξηση των εσόδων μετά από τέσσερα διαδοχικά τρίμηνα υποχώρησης των πωλήσεων του.

Από την πλευρά της, η United Airlines Holdings Inc. ανακοίνωσε ζημιές άνω των 1,3 δισ. δολ. για τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 καθώς η πανδημία έχει πλήξει με ιδιαίτερα σφοδρότητα τις εργασίες των κλάδου των αερομεταφορών.

Κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, επικαλούμενη την ισχύ στη μονάδα φαρμακευτικών του ομίλου και την συνεχιζόμενη ανάκαμψη στις ιατρικές συσκευές. Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Procter & Gamble Co. ενώ και τα αποτελέσματα της Philip Morris International Inc. ξεπέρασαν τις προβλέψεις των ειδικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό ο Dow Jones χάνει 100,91 μονάδες ή -0,28% στις 33.985,82 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 5,02 μονάδες ή -0,13% στις 4.157,94 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει οριακές απώλειες στις 13.911,66 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 12 κινούνται με θετικό πρόσημο και 18 με αρνητικό.

Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η International Business Machines με κέρδη 5,26 δολ. ή σε ποσοστό 3,95% στα 138,38 δολ. και ακολουθούν Johnson & Johnson στα 164,75 δολ. με άνοδο 1,27% και η Merck με κέρδη 0,71% στα 78,21 δολ.

Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Nike (-2,64%), Boeing (-2,40%) και Dow (-1,91%).

Οι μετοχές της Kansas City Southern σημειώνουν άλμα άνω του 15% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι η Canadian National Railway σχεδιάζει να προχωρήσει σε προσφορά για την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης σιδηροδρόμων ύψους περίπου 30 δισ. δολ.

Η τελευταία προσφορά ξεπερνά κατά 21% την προσφορά που κατέθεσε τον προηγούμενο μήνα η Canadian Pacific Railway Ltd.

Στο μεταξύ, η τελευταία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ παρά την επιτάχυνση των εμβολιασμών στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες επιβαρύνει το κλίμα. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 67.175 την τελευταία εβδομάδα, σημειώνοντας αύξηση 4% από τον αντίστοιχο μέσο όρο πριν από δύο εβδομάδες.

Την ίδια στιγμή, σε παγκόσμιο επίπεδο οι νέες μολύνσεις σημείωσαν ρεκόρ ξεπερνώντας τις 750.000 την Κυριακή και τη Δευτέρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, με την Ινδία και τη Βραζιλία να καταγράφουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης