Μικρές απώλειες σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στην πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων των κυβερνητικών ομολόγων.

Τα εταιρικά κέρδη έχουν μονοπωλήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, επισκιάζοντας τις ανησυχίες για το διεθνές εμπόριο και την κρίση στη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πορεία των εταιρικών μεγεθών μέχρι τώρα κρίνεται ικανοποιητική από τους αναλυτές, με τις περισσότερες εταιρείες να ξεπερνούν τις προβλέψεις της Wall Street.

Στο ταμπλό τα futures του Dow Jones χάνουν 28 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν οριακά. Τα futures του Nasdaq χάνουν 13,5 μονάδες καθώς το επιφυλακτικό outlook που έδωσε νωρίτερα σήμερα η Taiwan Semiconductor επιβαρύνει τον κλάδο της τεχνολογίας.

Η εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι περιμένει οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου να διαμορφωθούν κάτω από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν την Πέμπτη σε αρνητικό έδαφος, παραμένοντας πάντως σε τροχιά για εβδομαδιαία κέρδη. Ειδικότερα, ο Nasdaq κερδίζει περίπου 2% στην εβδομάδα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 1,4% και ο S&P 500 κερδίζει 1,3%.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η General Electric σημειώνει άλμα σχεδόν 7% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού για το τελευταίο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι Honeywell και SunTrust Banks επίσης κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν σήμερα.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένεται να συνεχίζουν να παρακολουθούν την απόδοση του 10ετούς που σκαρφάλωσε χθες στο 2,93% την Πέμπτη εν μέσω εκτιμήσεων για υψηλότερο πληθωρισμό. Η απόδοση κινείται στο 2,92% την Παρασκευή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης