Τρίτη ημέρα ήπιας και επιφυλακτικής ανόδου δίνει ώθηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως δεν εμφανίζει χαρακτηριστικά δυναμικής ανόδου και δείχνει επιφυλακτικό απέναντι στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 620,60 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ των 615,90 μονάδων (+0,03%) και 621,59 μον. (+0,96%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 24,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 373 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,61%, στις 1.637,25 μονάδες, ενώ στο +2,19% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 981,91 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,72% στις 429,42 μονάδες.

Ο όγκος που διακινήθηκε σήμερα στην αγορά ήταν και πάλι απογοητευτικός, αφού κυμάνθηκε στα επίπεδα της 23ης Δεκεμβρίου, της τελευταίας δηλαδή συνεδρίασης των Χριστουγέννων, η οποία παραδοσιακά είναι χαμηλής δραστηριότητας (περίπου 4 εκατ. τεμάχια διακινήθηκαν στις δημοπρασίες).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αίσθηση της προεκλογικής περιόδου είναι έντονη, επισκιάζοντας κάθε εξέλιξη που θα μπορούσε να στηρίξει τη συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης στην ελληνική αγορά.

Η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών θα αποτελέσει και τη θρυαλλίδα των εξελίξεων, με την αγορά επί της ουσίας να περιμένει το πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες, όταν και θα επαναπροσδιοριστεί η κυβερνητική συνοχή και οι προεκτάσεις των μέχρι τώρα αναταράξεων.

Έτσι, μετά από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις ο Ελλάκτωρ έκλεισε με κέρδη 5,93%, με τη ΔΕΗ να ακολουθεί με +3,24% και τις Grivalia, Σαράντη, Λάμδα και Μυτιληναίο με άνοδο που ξεπέρασε το 2%. Άνω του +1% έκλεισαν οι Aegean, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Φουρλής, Alpha Bank, Coca Cola και ΕΧΑΕ, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Βιοχαλκο, Motor Oil, ΟΤΕ και Τιτάν.

Απώλειες 1,23% για την Τέρνα Ενεργειακή και 1,33% για την Πειραιώς, με την ΓΕΚ Τέρνα να κλείνει χωρίς μεταβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης