Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου βρίσκοντας στήριξη στα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας που ανέδειξαν έναν ισχυρό Αμερικανό καταναλωτή.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στην παρουσίαση της έκθεσης του ειδικού ανακριτή Robert Mueller στο Κογκρέσο για πιθανή ανάμειξη των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,48% ή κατά 118 μονάδες στις 26.568 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 0,17% ή 4,83 μονάδες στις 2.905 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται σταθεροποιητικά στις 7.997 μονάδες. Οι δείκτες παραμένουν κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ, αν και ο τζίρος είναι χαμηλός.

Αναλυτικά στα μάκρο της ημέρας, ανέκαμψαν τον Μάρτιο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ μετά το αδύναμο σερί των προηγούμενων μηνών, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, στα 514,1 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Αυτό είναι το υψηλότερο μέγεθος από το Σεπτέμβριο του 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, σε νέο χαμηλό 50 ετών διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν κατά 5.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 192.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 13 Απριλίου.

Τέλος, υποχώρησε η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του κεντρικού Ατλαντικού σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve Bank of Philadelphia.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης Philly Fed υποχώρησε στις 8,5 μονάδες τον Απρίλιο από 13,7 μονάδες τον Μάρτιο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 11 μονάδες σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Περαιτέρω επιβράδυνση της δραστηριότητας του αμερικάνικου ιδιωτικού τομέα δείχνει η έρευνα των δεικτών PMI καθώς η αδυναμία στον κλάδο της μεταποίησης συνεχίζει να επιβαρύνει την ευρύτερη ανάπτυξη στην αρχή του β΄ τριμήνου.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες διολίσθησε στις 52,8 μονάδες τον Απρίλιο από 54,6 μονάδες τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ερευνών Markit.
Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας από το Σεπτέμβριο του 2016.

Στο ταμπλό η μετοχή της American Express σημειώνει άνοδο 0,86%. Η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 2,01 δολ. ανά μετοχή στο β’ τρίμηνο, ήτοι 2 σεντς ανά μετοχή πάνω από τις εκτιμήσεις.

Τα έσοδά της, ωστόσο, ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Wall Street. Η εταιρεία διατήρησε το guidance για το 2019.

Άνοδο 3% καταγράφει και η μετοχή της Honeywell. Η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα από ό,τι αναμενόταν κέρδη για το τρίμηνο, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Κύρια αιτία αύξησης των κερδών είναι η ζήτηση για τα εξαρτήματα αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται στην αεροπορική βιομηχανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης