Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα στον απόηχο της ιστορικής απόφασης της Federal Reserve να τροποποιήσει την πολιτική της προκειμένου να επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία στις τιμές του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones “κερδίζει” 97 μονάδες ή 0,34%, κινούμενος στις 28.589 μονάδες, με τον δείκτη των blue chips μάλιστα να περνά σε “θετικό” πρόσημο για το 2020, καθώς κατάφερε να “σβήσει” πλήρως τις απώλειες που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,31% στις 3.495 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq, αφού έκανε ένα μικρό “διάλειμμα” εχθές μετά τα αλλεπάλληλα ρεκόρ των τελευταίων ημερών, κινείται σήμερα 0,56% υηψηλότερα στις 11.690 μονάδες.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ανακοίνωσε χθες, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο στο Τζάκσον Χολ του Γουαϊόμινγκ, ότι η Fed θα αναμορφώσει την πολιτική της, επιτρέποντας στον πληθωρισμό να ξεπερνά τον επίσημο στόχο του 2% χωρίς να προχωρά προληπτικά σε αυξήσεις των επιτοκίων της όπως έκανε στο παρελθόν.

Η αυξημένη ευελιξία στην πολιτική της Fed σημαίνει ότι η κεντρική τράπεζα πιθανότατα θα επιλέξει να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα επιτόκια της σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε μία προσπάθεια να τονώσει την οικονομία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, εκτιμούν οι αναλυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης