Με μικρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street πλησιάζοντας και πάλι τα προηγούμενα ιστορικά τους υψηλά καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα από εταιρείες-σηματωρούς της αμερικανικής οικονομίας.

Δύο κολοσσοί που διαπραγματεύονται στον βιομηχανικό Dow Jones, η Coca-Cola και η United Technologies, ανακοίνωσαν σήμερα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Procter & Gamble, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε προβλέψεις για το σύνολο του έτους που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Από την πλευρά του ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Verizon ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ αναθεώρησε ανοδικά το outlook. Ισχυρά κέρδη ανακοίνωσε και η Whirlpool Corp. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 48,61 μονάδες (0,18%) στις 26.563,57 μονάδες, ο S&P 500 προσθέτει 8,05 μονάδες (0,28%) στις 2.916,04 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 41,05 μονάδες (0,51%) στις 8.056,30 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 16 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η United Technologies στα 141,79 δολ. με άνοδο 4,87 δολ. ή σε ποσοστό 3,56% και ακολουθούν η Coca-Cola στα 48,63 δολ. με άνοδο 2,57% και η Walt-Disney με κέρδη 1,69% στα 133,92 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Procter & Gamble (-2,56%), η Verizon Communications (-2,40%) και η Dow (-0,81%).

Οι μετοχές του Twitter σημειώνουν ράλι 14,4% καθώς η εταιρεία κατέγραψε υψηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση των χρηστών για το τελευταίο τρίμηνο.

Εντυπωσιακά κέρδη 15,95% σημειώνουν και οι μετοχές της Hasbro Inc.μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας παιχνιδιών για το τελευταίο τρίμηνο.

Texas Instruments, eBay και Stryker είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους μετά το κλείσιμο της Wall Street απόψε.

Οι επενδυτές παράλληλα παρακολουθούν την εξέλιξη των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οι οποίες έφτασαν στο υψηλότερό τους επίπεδο από την αρχή του χρόνου εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την προσφορά του “μαύρου χρυσού”.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα σταματήσουν να δίνουν εξαιρέσεις σε ξένες χώρες για την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου.

Τον περασμένο Νοέμβριο η αμερικανική κυβέρνηση είχε επιτρέψει σε οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να συνεχίσουν τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν παρά τις κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Οι εν λόγω εξαιρέσεις θα λήξουν στις 2 Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης