Μικρά κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, με την αμερικανική κυβέρνηση να υπογραμμίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις χαμηλόβαθμες συναντήσεις των προηγούμενων ημερών.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν μιλώντας στο Fox Business Network το βράδυ της Δευτέρας ανέφερε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις θα ξαναρχίσουν σε δύο εβδομάδες στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες σημείωσαν κάποια πρόοδο στις συνομιλίες των προηγούμενων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της Κίνας Λίου Χε αναμένεται να επισκεφτεί τις ΗΠΑ στα μέσα Οκτωβρίου για τις συνομιλίες.

Παράλληλα, το Bloomberg μετέδωσε ότι η Κίνα έδωσε τη δυνατότητα εξαιρέσεων σε αρκετές κινεζικές επιχειρήσεις προκειμένου να μην υπαχθούν στους δασμούς για τουλάχιστον 2 εκατ. τόνους σόγιας από τις ΗΠΑ.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 108,85 μονάδες (0,40%) στις 27.057,95 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 42,06 μονάδες (0,52%) στις 8.154,98 μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 13,85 μονάδες (0,46%) στις 3.005,66 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 22 κινούνται με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Home Depot στα 230,00 δολ. με άνοδο 3,67 δολ. ή σε ποσοστό 1,62% και ακολουθούν η Apple με κέρδη 1,52% στα 222,03 δολ. και η Cisco Systems με κέρδη 1,48% στα 50,14 δολ.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Exxon Mobil (-0,62%), η Goldman Sachs Group (-0,36%) και η Pfizer (-0,32%).

Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη μετά το τελευταίο μπαράζ αδύναμων μετρήσεων ιδιαίτερα στον μεταποιητικό κλάδο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από το Ινστιτούτο Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία έδειξαν μικρή βελτίωση, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει στις 94,6 μονάδες το Σεπτέμβριο από 94,3 τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τον δείκτη στις 94,4 μονάδες. Ο δείκτης για τις προσδοκίες των επιχειρήσεων ωστόσο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009.

Τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η εταιρεία ερευνών Markit για τον μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης πυροδότησαν ανησυχίες για την ευρωπαϊκή οικονομία καθώς έδειξαν περαιτέρω συρρίκνωση της δραστηριότητας σε χαμηλό επτά ετών.

Ο γερμανικός μεταποιητικός κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα από την παγκόσμια εμπορική διένεξη, με τον σχετικό δείκτη PMI να κατρακυλά τον Οκτώβριο σε χαμηλό άνω των δέκα ετών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης