Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν το πολιτικό παζάρι στις ΗΠΑ για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας και την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Στις ΗΠΑ, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι έχει καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι το Κογκρέσο θα προλάβει να ψηφίσει το πακέτο πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επενδυτική προσοχή συγκέντρωσε και η χθεσινή τηλεμαχία του Ντόναλντ Τραμπ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, με τον δεύτερο να κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο ότι απέτυχε να διαχειριστεί την πανδημία που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 220.000 Αμερικανούς.

Σε μία θετική εξέλιξη, ο Οργανισμών Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε το αντιικό φάρμακο της remdesivir Gilead Sciences στη θεραπεία της νόσου Covid-19.

Ο κινητός μέσος όρος των θανάτων στις ΗΠΑ την Τετάρτη σκαρφάλωσε σε υψηλό μήνα. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν εκτεταμένους περιορισμούς, καθώς η πανδημία ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, με τις περισσότερες χώρες να καταγράφουν αριθμούς-ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 361,07 μονάδες.  

Ο γερμανικός DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 12.542,54 μονάδες, ο CAC-40 κερδίζει 0,4% στις 4.869,39 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5% στις 5.816,33 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει άνοδο 0,3%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει επίσης 0,3%.

Την επενδυτική προσοχή συγκεντρώνουν και οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων από ευρωπαϊκούς κολοσσούς, όπως η Barclays, η Renault, η Schneider, η Daimler και η ABB μεταξύ άλλων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης