Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις προσπάθειες για την επανεκκίνηση της οικονομίας εν μέσω των προειδοποιήσεων των ειδικών ότι η άρση των μέτρων πολύ νωρίς ενδεχομένως να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μολύνσεων.  

Αρκετές χώρες που τις προηγούμενες ημέρες χαλάρωσαν τους περιορισμούς είδαν τα νέα κρούσματα να αυξάνονται, κάτι που προβληματίζει τους επενδυτές καθώς ολοένα και περισσότερες πολιτείες ξεκινούν ή σχεδιάζουν σύντομα να ξεκινήσουν την άρση των περιορισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γουχάν της Κίνας, την πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορονοϊός στα τέλη του προηγούμενου έτους, εντοπίστηκαν έξι νέα κρούσματα αν και για περισσότερο από ένα μήνα οι αρχές δεν είχαν αναφέρει ούτε ένα νέο κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, χώρες όπως η Γερμανία και η Νότια Κορέα έχουν επίσης δει έξαρση των νέων κρουσμάτων μετά την άρση των περιορισμών.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι στην κατάθεση του σήμερα σε επιτροπή της Γερουσίας αναμένεται να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο “άσκοπων θανάτων και δυστυχίας” εάν η οικονομία ανοίξει πολύ νωρίς, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει 13,36 μονάδες ή 0,06% στις 24.223,18 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 9,88 μονάδες ή -0,35% στις 2.920,49 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 52,30 μονάδες ή -0,56% στις 9.141,26 μονάδες.  

Από τις 30 μετοχές του δείκτη Dow Jones 18 κινούνται με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Dow με κέρδη 1,55% στα 34,43 δολ. και ακολουθούν η Boeing με άνοδο 0,99% στα 130,19 δολ. και η Walmart στα 124,82 δολ. με κέρδη 0,93%.

Οι τρεις μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Visa (-0,90%) η JPMorgan Chase (-0,89%) και η Microsoft (-0,75%).  

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, αίσθηση προκάλεσε η πρόβλεψη του επικεφαλής της  Boeing,  David Calhoun ότι πιθανότατα κάποια από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της χώρας θα χρεοκοπήσει. Ο Calhoun έκανε την ζοφερή αυτή πρόβλεψη μιλώντας στην εκπομπή “Today” του NBC.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι αεροπορικές δεν θα επιστρέψουν ούτε καν στο 25% της δραστηριότητας τους μέχρι το Φθινόπωρο και «ίσως μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουμε το 50%».

Στα μάκρο της ημέρας, η National Federation of Independent Business ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης αισιοδοξίας για τις μικρές επιχειρήσεις υποχώρησε 5,5 μονάδες στο 90,9 τον Απρίλιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στο 84,8 σε δημοσκόπηση της Econoday.

Παράλληλα, οι τιμές καταναλωτή, χωρίς να περιλαμβάνονται τα τρόφιμα και η ενέργεια, υποχώρησε κατά 0,4% τον Απρίλιο από τον Μάρτιο, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη βουτιά από το 1957 όταν η κυβέρνηση δημιούργησε τον δείκτη.

Μαζί με τις τιμές των τροφίμων και την ενέργεια, οι τιμές υποχώρησαν 0,8%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης