Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής, με τους επενδυτές να παραμένουν προσηλωμένοι στο εκλογικό θρίλερ που συνεχίζεται στις ΗΠΑ, καθώς ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.  

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος παραμένει μπροστά, με μικρή πάντως διαφορά, σε κρίσιμες πολιτείες-κλειδιά, όπως η Νεβάδα και η Αριζόνα, που μπορούν να του εξασφαλίσουν τον μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα από την Πολιτεία της Τζόρτζια είναι ενδεικτική για το πόσο κοντά είναι οι δύο άντρες. Με την καταμέτρηση να συνεχίζεται, και οι δύο συγκεντρώνουν το 49,4%, με λίγες εκατοντάδες ψήφους να τους χωρίζουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε πάντως από τον Λευκό Οίκο και νέα επίθεση στους Δημοκρατικούς, αναφέροντας ότι οι αντίπαλοί του προσπαθούν να του κλέψουν τη νίκη. «Προσπαθούν να νοθεύσουν τις εκλογές και δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν τόνισε ότι «κάθε ψήφος πρέπει να μετρηθεί», προσθέτοντας ότι «απαιτείται υπομονή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 367,97 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει μικρά κέρδη 0,15% στις 12.585,81 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,17% στις 4.992,42 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 προσθέτει 0,3% στις 5.923,80 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει μικρά κέρδη 0,1%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης