Σε ανάκαμψη των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street παραπέμπουν τα futures μετά τις ρευστοποιήσεις της Τρίτης ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο της εμπορικής διένεξης ΗΠΑ – Κίνας.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 183 μονάδες, του S&P 12,50 μονάδες και του Nasdaq 34,50 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιτία για το χθεσινό αρνητικό κλίμα στην αγορά μετοχών ήταν οι νέες ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, αφότου το ΔΝΤ αναθεώρησε καθοδικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη και η Κίνα ανακοίνωσε ότι η οικονομία της αναπτύχθηκε το 2018 με τον χαμηλότερο ρυθμό εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Αρνητικά επηρέασαν και οι πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είτε ακύρωσαν είτε απέρριψαν τη διεξαγωγή μιας προπαρασκευαστικής συνάντησης με Κινέζους αξιωματούχους, με αντικείμενο την αναζήτηση τρόπων διευθέτησης της εμπορικής διένεξης των δύο χωρών.

Οι απώλειες των δεικτών περιορίστηκαν λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street, αφότου ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου διέψευσε ότι υπήρξε ακύρωσης κάποιας συνάντησης, επισημαίνοντας πως ποτέ δεν είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενο συμβούλους του Λευκού Οίκου, το Reuters μετέδωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν πρόκειται να συνάψει καμία εμπορική συμφωνία με την Κίνα αν το Πεκίνο δεν συμφωνήσει να κάνει ουσιαστικές αλλαγές μεταξύ άλλων στον τρόπο που χειρίζεται τα ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Την ίδια ώρα, στη Γερουσία των ΗΠΑ την Πέμπτη αναμένεται να τεθούν προς ψήφιση προτάσεις ώστε να τερματιστεί το μερικό κυβερνητικό shutdown, το οποίο πλέον έχει εισέλθει στην 33η μέρα, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τον ενδεχόμενο αντίκτυπό του στην οικονομία. Καμία από τις προτάσεις πάντως δεν αναμένεται να ψηφιστεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης