Η διολίσθηση της Wall Street συνεχίστηκε, καθώς τα πρωτοφανή μέτρα στήριξης επιχειρήσεων που ανακοίνωσε που η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) αποδείχθηκαν ανεπαρκή να κατευνάσουν τους φόβους των επενδυτών σχετικά με τον ταχύτατη εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοιού.

Η Fed ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που επιτρέπουν σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια προκειμένου να επιβιώσουν από τη «σοβαρή οικονομική αναταραχή» που προκαλεί ο Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα επανέλαβε ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τις αγορές να συνεχίσουν να λειτουργούν και ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη «στήριξη της ροής πιστώσεων προς τους εργοδότες, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

Οι επενδυτές ήλπιζαν πως η αμερικανική Γερουσία θα προχωρήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο με την έγκριση ενός πακέτου τόνωσης της οικονομίας, ωστόσο Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 582,05 μονάδων (-3,04%), στις 18.591,93 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε μειωμένος κατά 18,84 μονάδες (-0,27%), στις 6.860,67 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, των πεντακοσίων μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών, που θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 67,52 μονάδων (-2,93%), στις 2.237,4 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης