Πτώση σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, υποχωρώντας και οι τρεις από τα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς η δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού που ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές σήμερα αναζωπύρωσε τους φόβους για τον ρυθμό εξάπλωσης της νόσου και τις επιπτώσεις που θα έχει στην κινεζική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, οι βασικοί δείκτες της Wall Street υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που κατέγραψαν την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 107 μονάδες και διαμορφώνεται πέριξ των 29.444 μονάδων, ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί κατά 0,25%, στις 3.370 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται 0,34% χαμηλότερα, στις 9.692 μονάδες.

Στο επιχειρηματικό ταμπλό, στο προσκήνιο βρίσκονται σήμερα οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σκοπεύει να εκδώσει νέες μετοχές αξίας σχεδόν 2 δισ. δολαρίων, με τα έσοδα της έκδοσης να προορίζονται για την ενίσχυση του ισολογισμού της και την κάλυψη επιχειρηματικών σκοπών.

Η μετοχή της εταιρείας αντέστρεψε τις απώλειες που κατέγραφε στις προσυνεδριακές συναλλαγές και πλέον κινείται ελαφρώς ανοδικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Cisco, στον απόηχο της μείωσης εσόδων που ανακοίνωσε η εταιρεία για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης. Τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 4% σε ετήσια βάση, γεγονός που επισκίασε τα καλύτερα των προσδοκιών κέρδη που εμφάνισε η εταιρεία στο τρίμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης