Η Goldman Sachs, μετά την Bofa Merrill Lynch αλλά και την Citigroup, μειώνει την τιμή-στόχο που διατηρούσε για την μετοχή της Motor Oil ενώ παράλληλα υποβαθμίζει την στάση της σε neutral από buy, λόγω των εξαγορών στις οποίες προχώρησε πρόσφατα ο όμιλος.

Η αμερικάνικη τράπεζα αναφέρει πως μετά τις ανακοινώσεις της Motor Oil για την απόκτηση μεριδίων σε διάφορες ελληνικές εταιρείες μέσων ενημέρωσης (Alpha Satellite Television, Alpha Radio και Alpha Radio Kronos) και σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (97,1% της IBG, 94,5% της CPB Asset Management και 100% των Laiki Factors και Forfaiters) για 107 εκατ. ευρώ συνολικά, η μετοχή της αντέδρασε έντονα αρνητικά στο ταμπλό του ελληνικού Χρηματιστηρίου και έχει χάσει 20% από την ημέρα των ανακοινώσεων των εξαγορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή τη φάση, όπως τονίζει, οι πιθανές συνέργειες του πετρελαϊκού κλάδου από την απόκτηση χρηματοπιστωτικές εταιρειών και εταιρειών μέσων ενημέρωσης είναι ασαφείς.

Αν και οι εξαγορές δεν έχουν πάρει ακόμη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, ωστόσο η G.S αλλάζει τον στόχο για τις αποτιμήσεις της εταιρείας καθώς και για την μερισματική απόδοση έτσι ώστε να αντανακλούν την αυξημένη αβεβαιότητα όσον αφορά την κατανομή των κεφαλαίων και την την αυξημένη πολυπλοκότητα στον όμιλο η οποία προκύπτει από την ολοκλήρωση των εξαγορών.

Η Goldman Sachs μειώνει στα 20 από 26 ευρώ πριν την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ενώ μειώνει επίσης τον στόχο για του δείκτη EV/EBITDA για το 2010 από 5 σε 3,5 και εκτιμά ότι η μερισματική απόδοση το 2019 θα διαμορφωθεί στο 9,5% από 7,5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κέρδη (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 442,6 εκατ. ευρώ το 2018 και στα 500 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή στα 3,14 ευρώ από 2,76 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την περασμένη εβδομάδα η Citigroup μείωσε την τιμή-στόχο της Motor Oil στα 18,5 ευρώ από 23,20 ευρώ και σε sell από buy επισημαίνοντας πως η εξαγορά ενός τηλεοπτικού σταθμού δεν ήταν αυτό που είχε η ίδια υπόψη για την χρήση των μετρητών της Motor Oil.

Αυτή την εβδομάδα και η BofΑ μείωσε την τιμή-στόχο στα 17 ευρώ από 20,90 ευρώ πριν, λόγω των πρόσφατων εξαγορών του ομίλου, δυρίζοτρνας σε αρνητική στάση της και υποβαθμίζοντας την μετοχή σε underperform (αποδόσεις χειρότερες από αυτές της αγοράς).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης