Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την εμπορική συμφωνία Κίνας και ΗΠΑ.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 364,08 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,44% στις 11.518,63 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,32% στις 5.102,13 μονάδες ενώ ο βρετανικός δείκτης ήταν και ο μοναδικός που έκλεισε με πτώση 0,32% στις 7.092,21 μονάδες.

Κέρδη και στην περιφέρεια, κατά 1,04% για τον ιταλικό FTSE MIB και κατά 0,46% για τον ισπανικό IBEX.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε στο λογαριασμό του στο twitter ότι είχε μια “μακρά και καλή συνομιλία” με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές συνομιλίες “εξελίσσονται καλά” ενόψει της συνόδου της ομάδας της G20 στην Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου πυροδότησαν ένα κύμα αισιοδοξίας ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη είναι πιο κοντά στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού που θα τερματίσει την αντιπαράθεση των τελευταίων μηνών.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται και οι Ευρωπαϊκές τράπεζες καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των stress tests. Το επενδυτικό κοινό εστιάζει επίσης και στις ιταλικές τράπεζες με τις Banco BPM και την Ubi Banca να σημειώνουν κέρδη κατά 3% και κατά 3,3% αντίστοιχα.

Νωρίτερα σήμερα η ιταλική Banca Carige χαρακτηρίσθηκε “εύθραυστη” σε άσκηση των ευρωπαϊκών τραπεζών που έκανε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με τον κεφαλαιακό δείκτη της να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο που είχαν θέσει οι ρυθμιστικές Αρχές για το δυσμενές σενάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Il Sole 24 Ore.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης