Έντονα πτωτικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου ξεπέρασε και πάλι το ψυχολογικό όριο του 3%.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων, με κολοσσούς όπως το Twitter, η Comcast και η Boeing να γνωστοποιούν τα οικονομικά τους μεγέθη πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Dow Jones χάνει 123 μονάδες ή 0,51% στις 23.900,62 μονάδες, ο S&P σημειώνει πτώση 0,55% στις 2.619,38 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες άνω 0,84% στις 6.049,82 μονάδες.

Πιο αναλυτικά, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,021%. Σημειώνεται πως η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θεωρείται αρνητική για την αγορά μετοχών, καθώς συνδέεται με την αύξηση του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων.

Οι απώλειες στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά καταγράφονται παρά την ανακοίνωση σειράς ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, η Boeing ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα μεγαλύτερα του αναμενομένου, ενώ και για την Twitter κέρδη και έσοδα τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι σήμερα, πάνω από το 80% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη τους.

Γενικότερα πάντως, κάποιοι αναλυτές εκτιμούν πως οι επενδυτές είναι ανήσυχοι για το ενδεχόμενο οι επιχειρήσεις να μην μπορέσουν να διατηρήσουν τον ρυθμό αύξησης των κερδών τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης